Tonin Baćac, njegov sin Feručo i unuk Goran pićanski vinogradari i vinari samo su dio bogate vinogradarske tradicija pod pićanskim zvonikom. Ondje su se vinogradi sadili i dobro vino pilo od pamtivijeka, a tradicija će se sigurno nastaviti.
Tri živuća naraštaja započela su egzistenciju na istom mjestu, u istom vinogradu. Trsje je ondje imao i Toninov otac Anton Baćac, rođen u pretprošlom stoljeću.
Novi vinogradi, obnovljena stara konoba, prostori za preradu grožđa, kušaonica i još puno toga s čim se ponose svi. Tonin, najstariji Bačac, u svojoj je staroj konobi ugostio na stotine i stotine pilaca, prodavao je vino i radio sve ono što danas radi njegov unuk Goran. Voli on i preuređenu konobu pa i bistra vina. Vina z Kukurini na Pićanštini stala su uz bok najboljima u Istri što potvrđuju brojna priznanja.
Toninu u 91. nije potrebno raditi. Naradio se. Feručo je u najboljim godinama, a Goran je sudeći prema raspoloživom i već sada učinjenom na dobrom početku.