Običan dan u Krnici. Sredina je rujna, a temperatura zraka nešto viša od prosjeka za to doba. Berba grožđa se lagano bliži kraju. Danas se bere crno. U vinogradu Dorijana Šegote okupila se šarolika ekipa. Najbolji berač i ove je godine nona Albina.

Običan dan u Krnici. Sredina je rujna, a temperatura zraka nešto viša od prosjeka za to doba. Berba grožđa se lagano bliži kraju. Danas se bere crno..

U vinogradu Dorijana Šegote okupila se šarolika ekipa. Najbolji berač i ove je godine nona Albina.

Težak je život iza Albine, ali godine kao da nisu njene. U kolovozu je ušla u stotu, a želja za radom ne prestaje. Ističe kako se nekad radilo više nego danas.

U stotoj, a kao divojka i dalje.. Albina je i ove godine napravila svoje vino. Sama, uz malu pomoć unuka Dorijana. Priča nam kako je sama napravila 150 litara, s grožđem sa svojih pergola, a ovu će sedmicu i skuhati rakiju. Svi se čude, govori nam Albina.

Nona Albina druge će godine za stoti rođendan dobiti svoju etiketu, unuk Dorijano upravo je njoj posvetio vino Cento Albina. Bit će to kap ljubavi i zahvalnosti prema noni Albini koja mu je u životu uvijek bila velika podrška.