Iz Savičente dolazi sakramenska eko bira koja je od samog početka osvojila brojne simpatije. Bili smo u Savičenti i provjerili kako izgleda proizvodnja.

Kampanjola je prva sakramenska eko bira ka se dela u Savičenti, a delaju je Peko i Siljan po ričeti Dine Cerana. Eko bira dela se od ekološki proizvedenih sastojaka – hmelja i ječmenog slada.

Na ekološku proizvodnju u Hrvatskoj otpada svega tri posto površina, a eko biru dosad nikome nije palo na pamet proizvoditi. Tako je Kampanjola jedina takva u Hrvatskoj.

Svi sastojci koji se koriste u proizvodnji ekološki su certificirani, što znači da se u njihovoj proizvodnji ne koriste razni pesticidi ni herbicidi.

Proizvodnja bire vrlo je jednostavna, govori Dino. Za svoje potrebe, svatko je može proizvesti.

Kad su započeli s proizvodnjom, želja je bila stvoriti kvalitetnu biru u kojoj će i oni sami uživati. Danas za Kampanjolu znaju svi, a očekivanja su se itekako ostvarila.