Ljekovito, aromatično i začinsko bilje možete odabrati i u po zime. Sa sadnjom nije baš tako, ali neke se vrste mogu saditi.

Kako bi tržištu osigurali dovoljan broj sadnica rasadničari ne miruju u vrijeme zime, rade punim tempom jer do prvih kasnozimskih dana valja tržište opskrbiti u ovom slučaju kvalitetnim sadnicama aromatična bilja i začinima. Ti su dodaci hrani sve zanimljiviji, a njih je prepoznalo tržište. Danas u plastenicima a već sutra u okućnici jer neke trajnice dobro podnose zimu.

U blizini kuće dobro je imati, priručno, malu ljekarnu, zbirku aromatičnog bilja. Rasadničari nam nude svoj ne mali izbor.
Za izložbe, festivale i dane cvijeća priprema se tisuće sadnica onog bilja bez kojeg se teško prave dobra jela. Zasluga za popularizaciju pripada i medijima.

Kod dobre gospodarice vrtovi, okućnice pa čak i terase mogu postati najbolji hiper ili supermarketi reznovrsna bilja. Vole se time baviti i mladi.

Prije svega za nas, ali i turiste koji će doći zimi ili u rano proljeće uvijek se može okućnicu obogatiti cvijećem. Zimska kraljica je maćuhica.