Ovu subotu, 15. veljače, u Krnici će se održati druga Smotra vina i maslinovog ulja Općine Marčana. Smotru će u 13 sati otvoriti djeca iz dječjeg vrtića Vrtuljak iz Marčane. Na otvaranju će zaplesati i dječje sekcije KUD-a Rakalj, KUD-a Mate Balota iz Raklja te njihove podružnice Loborika.

U grijanom šatoru na školskom igralištu u Krnici, posjetitelji će moći kušati maslinova ulja i vina iz cijele općine te ostale proizvode lokalnih proizvođača. Na ovogodišnjoj smotri, s maslinovim uljima predstavit će se i članovi udruge poljoprivrednika Agro – Mladica iz Ližnjana.

U sklopu smotre, agronom Edi Družetić održati će predavanje na temu Aktualnosti u maslinarstvu. U interaktivnoj radionici Emila Perdeca, posjetitelji će otkriti Kako kušati vino. Za najmlađe, u dječjem kutku, interaktivne radionice pod vodstvom dječjeg vrtića Vrtuljak iz Marčane.

Za ovogodišnju smotru sedamdesetak proizvođača dostavilo je na ocijenjivanje 74 uzoraka maslinovog ulja i 41 uzorak vina. Dodijela priznanja za najbolje održat će se u 17 sati. Nakon završetka smotre, druženje se nastavlja uz Lucky band.