Karin Rupenu Perdec i Emila Perdeca prije gotovo 23 godine povezala je ljubav prema vinima i od onda ih zajedno kušaju, istražuju i proučavaju, a od nedavno imaju i svoj pjenušac.

FOTO: Merlo De Graia

Naime, oboje su sommelieri i gaje veliko znanje i ljubav prema vinima, a prije pet godina odlučili su  i sami imati vina s vlastitom etiketom.

Kako bi za blagdane i druge prigode prijateljima darovali jedinstven poklon, u
suradnji s poznatim istarskim vinarima napravili su vlastiti blend i sami osmislili etiketu.

Tom posebnom crnom vinu, koje je punjeno u magnum bocama zapremnine 1,5 litara, dali su ime „Matres Nostrae“, a posvećeno je njihovim majkama.

Nakon crnog vina koje je jako dobro dočekano kod svih koji su ga dobili na poklon i kušali, ove je godine Karin imala ideju napraviti pjenušac. U suradnji sa sestrama Peršurić nastala je tako nova etiketa pod nazivom „Amor Noster“ koja simbolizira njihovu ljubav i ljubav prema pjenušcima.

„Izložili smo moju ideju Ani i Katarini, rekli smo im kakav pjenušac želimo i nakon kušanja nekoliko uzorka, odlučili smo se za pjenušac koji nam se najviše sviđao. Pjenušac je Blanc de blancs, od 100% chardonnay-a, brut natur, odnosno bez dodatka likera pri degoržaciji. Odležao je 40 mjeseci na kvascima. Zlatno žute je boje, kristalno-bistar uz mnogobrojne, sitne mjehuriće. Kremast na nosu sa mirisima kroasana, korice kruha te voćne arome i arome citrusa. U ustima je suh, topao i svjež, jako ukusan i skladan.“ kaže Karin.

Prvi je to pjenušac nastao suradnjom vinarki i sommelierke pa je i zbog toga poseban, posvećen svim ženama koje vole mjehuriće.

S obzirom na mnoge upite, Karin i Emil odlučili su da će ovaj pjenušac biti prodajnog karaktera, tako da, ako se nekom svidi, moći će ga i kupiti.

Inače, bračni par Perdec svake godine odlazi na godišnji odmor u neku vinsku regiju gdje degustiraju neka od najboljih i najpoznatijih vina. Izuzetno dobro poznaju istarsku i hrvatsku vinsku scenu, a kušaju i svjetska vina kako bi širili horizonte.

Prve reakcije na njihov pjenušac su izuzetno pozitivne, zanimljiv je to poklon jer su u njega utkali dio sebe, personaliziran je, rađen s puno ljubavi i truda te ima svoju priču i zasigurno će naći svoje mjesto na tržištu.