Posjetili smo proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda. Vrhunski proizvodi dobivaju se od vrhunske sirovine koja dolazi od lokalnih obiteljskih gospodarstava.

Prva salama u Hrvatskoj nastala je na ovom području daleke 1889. godine u prvoj hrvatskoj tvornici salame u Petrinji. Višestoljetna tradicija mesarstva u ovom kraju potječe od obitelji Gavrilović kod kojih je veliki broj mesara ispekao zanat. Idemo u Sisak.

U ovaj pogon stiže isključivo domaća sirovina s hrvatskih farmi. Promes Cvanciger surađuje sa 150 OPG-a uglavnom s područja Sisačko-moslavačke županije, ali i šire. Pažnju polaže na kratkom opskrbnom lancu, jer ih to čini drugačijim od drugih.

Za kvalitetan proizvod potrebna je i kvalitetna sirovina. A ona dolazi s obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava koje smo posjetili. Odransko polje, Taborište i Drenov Bok.Odlazimo u Taborište. Tu se nalazi farma Banijske šare, nedavno priznate pasmine svinje.

S Odranskog polja dolazi sirovina vrhunske kvalitete. Na zajedničkim pašnjacima krave pasu veći dio godine.  Zajedno s konjima.

Na tržištu je manjak kvalitetne sirovine, ali Cvanciger se oslanja na obiteljska poljoprivredna gospodarstva kod kojih smo mogli vidjeti kako izgleda uzgoj.